Panirana piletina

by | 5 Jula, 2014

Clipboard02

Sastojci:

  • 600 g pilećeg bijelog mesa
  • 3 dl jogurta
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašičica žutog šećera
  • 2 kašike sjeckane
  • majčine dušice
  • 150 g prezli
  • 40 parmezana
  • 100 g čipsa
  • mješavina začina, biber

Priprema:
1. Pileće bijelo meso isjeći na šnicle i blago istanjiti tučkom.
2. Sjediniti jogurt, senf, pasirani bijeli luk, majčinu dušicu, šećer i začine po ukusu, pa dobro izmiješati. Preliti preko piletine i ostaviti u frižideru da se marinira 60 min.
3. Posebno sjediniti prezlu, parmezan i samljeveni čips.
4. Mariniranu piletinu uvaljati u smjesu za panir.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i premazati uljem, a zatim u nju poslagati paniranu piletinu. Odgore poprskati uljem i peći u zagrijanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept