Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Crni luk očistiti i isjeći na kockice, a bijeli luk što sitnije isjeckati.
2. Patlidžan oguliti te i njega isjeći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk, a zatim dodati mljevenu junetinu te i nju kratko propržiti. Potom dodati patlidžan i nastaviti s dinstanjem dok suvišna tečnost ne uvri.
4. Nakon toga dodati taranu, mljevenu papriku i začine po ukusu. Sipati 2 dl soka od paradajza i nastaviti s dinstanjem dok suvišna tečnost ne uvri, a tarana ne omekša.
5. Paprike babure pažljivo izdubiti i napuniti pripremljenim filom. Zatvoriti ih kolutovima paradajza.
6. U veću šerpu sipati malo ulja, dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolijevati sok od paradajza uz neprekidno miješanje dok se ne zgusne. Potom dolijevati malo vode da bi se dobio ređi sos. U sos od paradajza dodati šećer i začine po ukusu.
7. Na kraju u sos spustiti punjene paprike sa završecima okrenutim nagore i kuhati ih na umjerenoj temperaturi dok ne omekšaju.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept