Paprike punjene piletinom

by | 3 Aprila, 2013

Sastojci:

  • 4 veće crvene paprike
  • 400 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena bijelog luka
  • 4 kašike prezli
  • 1 jaje
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • 5 dl soka od paradajza
  • 0,5 dl ulja
  • 2 kašike brašna
  • mješavina začina, biber

Priprema:

1. Pileće bijelo meso samljeti na mašini za mljevenje, a crni i bijeli luk što sitnije isjeckati.
2. Crvene paprike izdubiti i očistiti od sjemena.
3. Sjediniti mljeveno meso, crni i bijeli luk, jaje, prezle i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmiješati.
4. Pripremljenom smjesom napuniti paprike. Zatim ih isjeći na prstenove debljine 4 cm.
5. Punjene prstenove od paprika propržiti na vrelom ulju sa obje strane da meso porumeni.
6. Posebno u šerpi na malo ulja propržiti brašno, a potom dodati sok od paradajza i malo vode po potrebi da se dobije ređi sos.
7. U sos dodati pržene, punjene paprike, začine po ukusu i kuhati na umjerenoj temperaturi dok paprike ne omekšaju.

Izvor: Dobra hrana