Paradajz čorba sa tikvicama

by | 21 Aprila, 2013

Sastojci:

  • 3 manje tikvice
  • 5 dl soka od paradajza
  • 5 dl supe od povrća
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 mrkve
  • 1 kašikica mirođije
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašika gustina
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • mješavina začina

Priprema:

1. Tikvice oguliti i isjeći na krupnije kocke.
2. Crni luk isjeći na kockice, a mrkvu izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i mrkvu, a zatim dodati tikvice te i njih kratko propržiti.
4. Potom sipati sok od paradajza i supu od povrća te kuhati na umjerenoj temperaturi dok tikvice ne omekšaju.
5. Pred kraj dodati mješavinu gustina i malo vode, mirođiju i začine po ukusu. Nastaviti sa kuhanjem dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
6. U gotovu čorbu umiješati jabukovo sirće.

Izvor: Dobra hrana