
Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Potrebno je:
Priprema:
1. Pastrmke začiniti po ukusu, poprskati sokom od limuna i uvaljati u kukuruzno brašno.
2. Krompir očistiti i isjeći na kolutove, paradajz na kriške, a crveni luk na rebarca.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti krompir, crveni luk i paradajz, dodati peršun, origano, maslinovo ulje i začine po ukusu te polako promiješati.
4. Odgovarajuću vatrostalnu posudu premazati uljem pa u nju poslagati mješano povrće i odgore utisnuti pastrmke.
5. Otopiti polovinu kajmaka i preliti preko pastrmki. Prekriti folijom i peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC 35 min.
6. Zatim skloniti foliju, posuti kapar i preliti ribu preostalim otopljenim kajmakom. Nastaviti sa pečenjem dok riba ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana