Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Patlidžan uzdužno isjeći na listove debljine 5 mm.
2. Listove patlidžana sa jedne strane unakrsno zasjeći kako bi se dobio izgled mreže. Zatim ih kratko prokuhati u slanoj vodi, a potom izvaditi i ostaviti da se ocijede.
3. Feta sir isjeći na listove.
4. Na polovinu svakog lista patlidžana staviti komad feta sira i kolut suhog vrata. Posuti origanom i preklopiti.
5. Praziluk i bijeli luk sitno isjeckati i propržiti na maslinovom ulju. Dodati mljeveni pelat paradajza i malo vode pa dinstati dok se ne dobije kašasti umak. Pred kraj dinstanja začiniti po ukusu.
6. Vatrostalnu posudu nauljitii u nju poslagati punjene patlidžane tako da se na krajevima preklapaju. Preliti ih pripremljenim umakom i posuti parmezanom. Staviti u zagrijanu rernu na 200 ºC da se zapeče.
Izvor: Dobra hrana