![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/mafini-hrana-jelo-Getty-600x470.jpg)
Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Zelene masline isjeći na kolutove, sušeni paradajz i crni luk na kockice, a češnjak što sitnije isjeckati.
2. Stari hljeb natopiti vodom, a potom ga ocijediti i izmrviti.
3. U većoj posudi sjediniti mljeveno svinjsko meso, masline, crni luk i češnjak, sušeni paradajz, izmrvljeni hljeb, jedno jaje i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmiješati.
4. Od pripremljene smjese oblikovati veknu. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, preliti sa malo ulja pa u nju položiti oblikovanu veknu. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni. Potom izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.
5. Lisnato tijesto istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm. Potom prohlađenu veknu obložiti lisnatim tijestom. Od viška tijesta oblikovati trake i unakrsno ih prilepiti. Premazati tijesto umućenim jajetom i posuti susamom.
6. Ovako upakovanu pečenicu vratiti u rernu i peći dok tijesto ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana