Pica s bijelim vinom

by | 15 Februara, 2013

Omiljenim italijanskim specijalitetom ne morate da se sladite samo u piceriji, možete ga pripremiti i kod kuće. Pica se brzo i lako priprema, a pruža neograničene mogućnosti za kombinovanje namirnica. Mi vam predlažemo recept sa bijelim vinom.

Sastojci:

– 250 g brašna,
– 4 jaja,
– 150 ml maslinovog ulja,
– 150 ml bijelog vina,
– 200 g šunke,
– 100 g zelenih maslina,
– 100 g crnih maslina,
– 100 g kačkavalja,
– suvi biljni začin

Priprema:

1. U činiji pomiješajte brašno, jaja, maslinovo ulje i vino, pa dodajte polovinu narendanog kačkavalja. Umijesite tijesto i začinite ga suhim biljnim začinom.

2. Šunku isjeckajte na kockice, a masline bez koštica podijelite napola. Tijesto izlijte u pleh obložen papirom za pečenje, a rernu zagrejte na 200 stepeni.

3. Tijesto u plehu ravnomjerno rasporedite i po njemu pobacajte isjeckanu šunku i masline. Odozgo pospite ostatkom rendanog kačkavalja, stavite u rernu i pecite 20 minuta. Isjecite na trouglove i servirajte.