Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Omiljenim italijanskim specijalitetom ne morate da se sladite samo u piceriji, možete ga pripremiti i kod kuće. Pica se brzo i lako priprema, a pruža neograničene mogućnosti za kombinovanje namirnica. Mi vam predlažemo recept sa bijelim vinom.
Sastojci:
– 250 g brašna,
– 4 jaja,
– 150 ml maslinovog ulja,
– 150 ml bijelog vina,
– 200 g šunke,
– 100 g zelenih maslina,
– 100 g crnih maslina,
– 100 g kačkavalja,
– suvi biljni začin
Priprema:
1. U činiji pomiješajte brašno, jaja, maslinovo ulje i vino, pa dodajte polovinu narendanog kačkavalja. Umijesite tijesto i začinite ga suhim biljnim začinom.
2. Šunku isjeckajte na kockice, a masline bez koštica podijelite napola. Tijesto izlijte u pleh obložen papirom za pečenje, a rernu zagrejte na 200 stepeni.
3. Tijesto u plehu ravnomjerno rasporedite i po njemu pobacajte isjeckanu šunku i masline. Odozgo pospite ostatkom rendanog kačkavalja, stavite u rernu i pecite 20 minuta. Isjecite na trouglove i servirajte.