Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
POTREBNO JE:
PRIPREMA:
1. U teflonskom tiganju otopiti 50 g putera.
2. Pileću džigericu uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju.
3. Zatim je preliti konjakom, doliti malo vode i dinstati na umjerenoj temperaturi dok džigerica ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja začiniti po ukusu.
4. Crveni luk isjeći na kockice, a bukovače na trake.
5. Na preostalom otopljenom puteru propržiti crveni luk i bukovače, dodati pirinač te i njega kratko propržiti.
6. Zatim preliti bijelim vinom i dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok pirinač ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
7. Pred kraj dinstanja dodati ruzmarin, začine po ukusu i promiješati.
8. Pripremljeni rižoto poslužiti uz dinstanu džigericu.
Izvor: Dobra hrana