Pileće rolnice sa špinatom

by | 3 Augusta, 2013

Rolnice-Sa-Spanacem

Sastojci:

  • 2 veća pileća bijela mesa
  • 150 g krem sira
  • 100 g mocarele
  • 300 g špinata
  • 150 g prezli
  • 50 g susama
  • 2 jajeta
  • 150 g brašna
  • 2 dl ulja
  • mješavina začina, so, biber

Priprema:

1. Pileće bijelo meso odvojiti od kostiju, pa ga podijeliti na 4 šnicle. Svaku šniclu istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Špinat kratko blanširati u slanoj vodi, a potom ga procijediti i sitno isjeckati. Mocarelu izrendati na krupno rende.
3. U manjoj posudi sjediniti krem sir, špinat i mocarelu, te začiniti po ukusu.
4. Svaku šniclu premazati pripremljenom mješavinom, a zatim je urolovati.
5. Rolovane šnicle uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mješavinu prezli i susama.
6. Panirane rolade peći na vrelom ulju sa svih strana dok ne porumene. Gotove šnicle služiti uz pomfrit.

Izvor: Dobra hrana