Pileće rolnice sa špinatom

by | 12 Juna, 2016
Foto: Bakina Kujna

Foto: Bakina Kujna

Sastojci:
– 800 g pilećeg bijelog mesa
– 350 g sitnog sira
– 2 jajeta
– 200 g špinata
– 200 g prezle
– 40 g parmezana
– 100 g putera
– so, ulje

Priprema:
1. Špinat očistiti i obariti u slanoj vodi, a potom ga ocijedti od suvišne tečnosti i sitno isjeckati.
2. Ohlađeni špinat sjediniti s dva žumanceta i sitnim sirom, a zatim dodati začine po ukusu i promiješati.
3. Pileće bijelo meso isjeći na osam šnicli i istanjiti ih preko najlon kese tučkom za meso. Na svaku šniclu nanijeti kašiku pripremljenog fila pa bočne stranice presaviti prema sredini i urolati.
4. Punjene pileće rolnice umočiti u bjelanca, a potom u mješavinu prezle i parmezana.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti, pa u nju poslagati panirane rolnice. Preliti ih rastopljenim puterom i peći u zagrijanoj rerni na 200°C oko 40 min.