Pileći paprikaš s kestenom

by | 2 Augusta, 2014

Clipboard07

Sastojci:

  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 200 g obarenog i oljuštenog kestena
  • 300 g šampinjona
  • 2 kašike senfa
  • 1 kašika mljevene paprike
  • 1 dl bijelog vina
  • 1 l goveđe supe iz kocke
  • 5 kašika ulja
  • mješavina začina, biber

Priprema:

1. Piletinu isjeći na krupnije kocke, šampinjone isjeći na četvrtine, a crni luk što sitnije isjeckati.
2. Na malo ulja propržiti crni luk kako bi postao staklast, a zatim dodati piletinu, te i nju kratko propržiti.
3. Dodati šampinjone, senf i mljevenu papriku, te zaliti mješavinom vina i goveđe supe da ogrezne. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a tečnost napola ne uvri.
4. Zatim dodati obareno kestenje i začine po ukusu, te sve zajedno kratko prokuhati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept