Pileći seekh kebab

by | 19 Marta, 2014

kebab

Sastojci:

  • 500 g mljevenog pilećeg bijelog mesa
  • 1/2 kašike paste od đumbira
  • 1/2 kašike paste od bijelog luka
  • 1 kašičica paste od zelenih čili papričica
  • 2 kašike paste od indijskog oraha
  • 1 kašičica chaat masala u prahu
  • 1 kašičica garam masala u prahu
  • 1 kašičica bijelog bibera u prahu
  • 2 kašike listova svježeg korijandera
  • 1 kašika soka od limuna
  • 2 kašike putera, so

Priprema:

1. Sjediniti mljeveno pileće meso, pastu od đumbira, bijelog luka, zelenih čili papričica i indijskog oraha.
2. Potom dodati chaat masalu i bijeli biber u prahu, listove korijandera, sok od limuna i so. Ručno izmijesiti da bi se dobila ujednačena smjesa.
3. Vlažnim rukama od pripremljene smjese na drvenom štapiću oblikovati kebab (treba da izgleda kao veliki ćevap).
4. Kebabe peći u tiganju na zagrijanom puteru uz povremeno okretanje dok ne porumene. Servirati dok je još toplo.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept