![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/mafini-hrana-jelo-Getty-600x470.jpg)
Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Piletinu pažljivo odvojiti od kostiju kako bi se dobila šnicla pravougaonog oblika. Prekriti je najlon kesom i istanjiti tučkom za meso.
2. Tjesteninu obariti u slanoj vodi, a potom je ocijediti.
3. Mesnatu slaninu isjeći na kockice i propržiti na malo ulja kako bi porumenila, a potom je ocijediti od suvišne masnoće.
4. Crvenu papriku očistiti od peteljke i sjemena i isjeći na štapiće.
5. U većoj posudi sjediniti obarene makarone, jaje, švapski sir, papriku i slaninu. Dodati kari, začine po ukusu i polako promiješati.
6. Istanjenu pileću šniclu začiniti po ukusu i premazati senfom. Duž jednog kraja nanijeti pripremljen fil od makarona, a potom urolovati i uvezati kuhinjskim koncem.
7. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i staviti u nju pripremljenu roladu. Prekriti folijom i peći u zagrijanoj rerni na 200 C 50 min. Potom skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.8. Pečenu piletinu ostaviti da se prohladi, a potom je isjeći na parčad i poslužiti.
Izvor: Dobra hrana