Piletina s bijelim lukom i susamom

by | 6 Decembra, 2013

piletina

Sastojci:

  • 800 g pilećeg bijelog mesa
  • 50 g susama
  • 1 kašičica bijelog luka u prahu
  • 1 kašičica mljevene paprike
  • 100 g gustina, ulje
  • 0,5 dl soja sosa
  • 150 g pirinča
  • mješavina začina

Priprema:
1. Pileće bijelo meso isjeći na trake debljine 1 cm.
2. Sjediniti bijeli luk s mljevenom paprikom i 0,5 dl ulja pa u pripremljenu smjesu uvaljati piletinu.
3. Zatim piletinu posuti susamom pa uzimati jednu po jednu traku, uvaljati je u gustin i spuštati na vrelo ulje. Pržiti u voku na visokoj temperaturi dok ne porumeni.
4. Prženu piletinu francuskom kašikom vaditi iz voka kako bi se ocijedila od suvišne masnoće.
5. Pirinač obariti u slanoj vodi a potom procijediti od suvišne tečnosti.
6. Prženu piletinu preliti soja sosom i poslužiti uz pirinač.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept