Piletina s mašnicama

by | 1 Oktobra, 2013

Testenina-Sa-Piletinom

Sastojci:

  • 600 g pilećeg bijelog mesa
  • 300 g šampinjona
  • 1 veza mladog luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 100 g bekon slanine
  • 300 g tjestenine u obliku mašnica
  • 2 dl neutralne pavlake
  • 150 g sira trapista
  • 0,5 dl soja sosa
  • 50 g putera
  • začin C, biber

Priprema:

1. Piletinu isjeći na kocke, šampinjone na listove, mladi luk na kolutove, slaninu na štapiće, trapist izrendati na sitno rende, a bijeli luk sitno isjeckati. Tjesteninu obariti u slanoj vodi.
2. Na otopljenom puteru propržiti piletinu, slaninu, mladi i bijeli luk, dodati šampinjone i soja sos, pa začiniti po ukusu i dinstati dok tečnost ne uvri.
3. Pred kraj kuhanja sipati neutralnu pavlaku, začiniti po ukusu te dinstati još 5 minuta, a zatim dodati kuhanu tjesteninu i sve dobro izmiješati.
4. Gotovo jelo posuti rendanim trapistom.

Izvor: Dobra hrana