Piletina s mlincima i sirom

by | 13 Januara, 2014

piletina-sa-mlincima

Sastojci:

  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 250 g gotovih mlinaca
  • 4 dl pavlake za kuhanje
  • 2 dl kisele pavlake
  • 1 pileća kocka za supu
  • 200 g šampinjona
  • 100 g mesnate slanine
  • 100 g buđavog sira
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:

1. Pileće bijelo meso isjeći na kockice, mesnatu slaninu na štapiće, a šampinjone na listove.
2. Piletinu začiniti po ukusu i pržiti je na vrelom ulju da porumeni. Potom je izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa propržiti slaninu i šampinjone.
4. Posebno umutiti pavlaku za kuhanje s kiselom pavlakom i dodati začine po ukusu.
5. U odgovarajućoj posudi sjediniti piletinu, slaninu i šampinjone, dodati krupno izlomljene mlince pa preliti mješavinom od pavlake i polako promiješati.
6. Pileću kocku za supu prokuhati u 1 l vode.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti te u nju presuti smjesu od piletine. Sipati malo supe da ogrezne, odozgo izmrviti buđavi sir i polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa. Peći u zagrijanoj rerni na 200 C dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept