Piletina sa susamom i senfom

by | 11 Oktobra, 2013

piletina_sa_senfom

Sastojci:

  • 500 g pilećih filea
  • 300 g šampinjona,
  • 1 kašika soja sosa,
  • 3 kašike senfa
  • 2 češnja bijelog luka
  • 3 kašike kisele pavlake
  • 3 kašike susama
  • malo maslinovog ulja
  • so, biber

Priprema:

1. Isjecite piletinu na kockice 2×2 cm i premažite je senfom. Na vama je da odaberete da li ćete svaki komad posebno mazati četkicom ili ćete senf sipati u činiju sa mesom i dobro sve izmiješati, što je praktičnije.
2. Sipajte ulje u tiganj i dobro ga zagrijte. Ravnomjerno rasporedite komadiće mesa i pržite ih dok ne poprime zlatnožutu boju. Dodajte soja sos i oko 100 ml vode i ostavite da se dinsta 10-15 minuta, pa izvadite meso u posebnu posudu.
3. Ponovo zagreite ulje, propržite susam oko 30 sekundi, a zatim dodajte šampinjone koje ste prethodno isjekli na listiće. Dospite malo vode, posolite i ostavite da se dinsta oko 10 minuta, pa dodajte 2 kašike kisele pavlake, promiješajte pa vratite i meso nazad u tiganj. Kuhajte nekoliko minuta i, na samom kraju, dodajte usitnjeni bijeli luk.

Izvor: Dobra hrana