Piletina u umaku od badema

by | 17 Aprila, 2013

Sastojci:

  • 800 g pilećeg bijelog mesa
  • 3 parčeta hljeba
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1 dl crnog vina
  • 100 g badema
  • 3 dl pileće supe
  • 100 g majoneza
  • 100 g kačkavalja
  • 4 kašike ulja
  • mješavina začina, biber

Priprema:

1. Hljeb isjeći na krupnije kocke, a bijeli luk sitno isjeckati.
2. U suhom teflonskom tiganju propržiti hljeb, bijeli luk i bademe. Zatim sve sastojke preručiti u blender i sa malo vode izmiksati da se dobije kašasta smjesa.
3. Pileće bijelo meso isjeći na šnicle i propržiti na malo ulja pa dodati pripremljeni umak od badema, crno vino, pileću supu i začine po ukusu. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
4. Pred kraj kuhanja dodati rendani kačkavalj i majonez te polako promiješati.

Izvor: Dobra hrana