Podvarak s pireom i kobasicama

by | 18 Februara, 2014

01

Sastojci:

  • 1 kg kiselog kupusa ribanca
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 150 g mesnate slanine
  • 2 lovorova lista
  • 800 g bijelog krompira
  • 1 jaje
  • 1 dl mlijeka
  • 50 g putera
  • 4 roštilj kobasice
  • mješavina začina

Priprema:

1. Crni luk očistiti i isjeći na kockice, a mesnatu slaninu na štapiće.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati mesnatu slaninu te i nju kratko propržiti.
3. Potom dodati oprani kupus ribanac, začine po ukusu i lovorov list. Doliti malo ulja i pržiti ga uz neprestano miješanje dok ne požuti. Nastaviti s dinstanjem uz povremeno dolijevanje vode dok kupus ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Krompir oguliti i isjeći na kolutove, a potom ga obariti u slanoj vodi. Ispasirati ga, dodati jaje, mlijeko, puter i začine po ukusu pa dobro izmiješati.
5. Kobasice smotati ukrug i probosti čačkalicom te ih propržiti s obje strane na malo ulja da blago porumene.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju preručiti podvarak, preko njega pomoću poslastičarskog džaka nanijeti pire krompir i odgore utisnuti kobasice.
7. Pripremljeno jelo kratko zapeći u vreloj rerni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept