Pohovana piletina sa sirom

by | 8 Juna, 2013


Sastojci:

  • 600 g pilećeg bijelog mesa
  • prstohvat bijelog luka u prahu
  • 1 kašičica sjeckanog bosiljka
  • 1 kašičica sjeckanog peršuna
  • 150 g kečapa
  • 3 jajeta
  • 1 limun
  • 100 g kačkavalja
  • 180 g prezli
  • 150 g brašna
  • 500 g krompira
  • mješavina začina
  • origano, ulje

Priprema:

1. Piletinu isjeći na šnicle, istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Posebno sjediniti prezle, bijeli luk u prahu, peršun i bosiljak.
3. Pileće šnicle uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u smjesu od prezli. Pržiti ih na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
4. Pržene šnicle poprskati sokom od limuna.
5. Kečap pomiješati sa malo origana i premazati šnicle. Potom šnicle prekriti listovima kačkavalja i kratko zapeći u rerni da se sir otopi.
6. Krompir očistiti i isjeći na štapiće pa ga propržiti na vrelom ulju i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: Dobra hrana