Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Teletinu i očišćen celer isjeći na kocke, a peršun sitno isjeckati.
2. U dublju šerpu sipati 2 litre vode, te dodati teletinu i kuhati dok ne omekša.
3. U šerpu od 15 litara sipati 10 litara vode pa dodati celer i kuhati ga dok ne omekša. Kuhani celer izmiksati, sjediniti s vodom u kojoj se kuhao, te dodati kuhanu teletinu zajedno sa supom.
4. U manjoj šerpi napraviti zapršku od ulja i brašna, sipati u čorbu od celera pa kuhati uz povremeno miješanje dok čorba ne dobije željenu gustinu.
5. Pred kraj kuhanja, umiješati kiselo mlijeko, obično mlijeko i začiniti po ukusu.
6. Tost ispeći, isjeći ga na manje kocke i njime posuti gotovu čorbu. Čorbu dekorisati peršunom i biljnom pavlakoom.
Izvor: Dobra hrana