Potaž od špinata

by | 4 Juna, 2014

Clipboard031

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 1 praziluk
  • 1,5 l supe od povrća iz kocke
  • 2 dl pavlake
  • 1,5 dl bijelog vina
  • 300 g špinata
  • 1 veza vlašca
  • 1/2 veze peršuna
  • mješavina začina, biber

Priprema:

1. Praziluk isjeći na kolutove, krompir oljuštiti i isjeći na kocke, vlašac i peršun što sitnije isjeckati.
2. U veću šerpu sipati supu od povrća, dodati krompir i praziluk, poklopiti i kuhati na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
3. Pred kraj kuhanja dodati očišćen špinat, te i njega kratko prokuhati kako bi omekšao.
4. Kuhano povrće izvaditi iz supe i s malo tečnosti izmiksati. Vratiti ga u supu, dodati pavlaku, bijelo vino, peršun, vlašac i začine po ukusu. Sačekati da proključa, a potom skinuti s ringle.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept