Prijedlog za aromatični ručak: Piletina sa ananasom

by | 20 Augusta, 2015

Donosimo vam recept za jedan veoma ukusan ručak. U pitanju je piletina sa ananasom.

Ovo glavno jelo se veoma lako i brzo priprema što je veoma bitno jer se ovih dana trudimo da što manje vremena provodimo u kuhinji.

ThinkstockPhotos-465157988

Sastojci:
– 500 g pilećeg bijelog mesa
– 1,5 dl terijaki sosa
– 200 g kolutova ananasa iz konzerve
– mješavina začina, ulje

Priprema
1. Piletinu uzdužno isjeći na trake debljine 2 cm i začiniti po ukusu.
2. Isječenu piletinu preliti terijaki sosom (u pitanju je gotov sos sličan soja sosu koji može da se kupi u bolje snabdjevenim supermarketima) i ostaviti u frižideru da se marinira 30 min.
3. Kolutove ananasa isjeći na kockice.
4. Uzeti štapiće za ražnjiće pa na njih nizati i uvijati naizmjenično piletinu i ananas.
5. Ražnjiće peći na vrelom ulju najprije s jedne, a potom i s druge strane dok ne porumene.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock