Sastojci:
– 500 g miješanog mljevenog mesa
– 1 glavica crvenog luka
– 2 čena bijelog luka
– 1 kašika ljute mljevene paprike
– 1 kašičica kima
– 1 kašike brašna
– 3 dl paradajz soka
– 4 kašike ulja
– 2 konzerve crvenog graha
– so, biber
Priprema:
1. Crveni luk isjeckati na kockice, bijeli luk ispasirati.
2. Na malo ulja propržiti crveni i bijeli luk, a zatim dodati mljeveno meso, te i njega kratko propržiti. Kada meso promijeni boju, nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
3. Potom dodati paradajz sok, kim i mljevenu papriku, začiniti po ukusu i kuhati dok ne proključa.
4. Na kraju dodati ocijeđen grah iz konzerve i posuti sa malo brašna. Kuhati na umjerenoj temperaturi miješajući sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina.