Prijedlog za ručak: Pljeskavice od tikvica

by | 15 Aprila, 2016
Foto: Instagram @lasrecetasdemj

Foto: Instagram @lasrecetasdemj

Sastojci:
– 1 veća tikvica
– 3 jajeta
– brašno i prezla po potrebi
– 1 kesica parmezana
– 1 veća čaša milerama
– suhi vlasac po ukusu
– ulje (za prženje)
– mješavina suhog biljnog začina
– so, biber
– malo ajvara

Priprema:
1. Tikvice dobro oprati, pa isjeći na kolutove debljine malog prsta.
2. Posuti kolutove mješavinom suhog biljnog začina, promiješati pa staviti u cjediljku da puste vodu.
3. Za to vrijeme u jednoj činiji ulupati jaja. U drugu sipati brašno, a u treću prezlu pomiješanu s parmezanom.
4. U dubljoj tavi dobro zagrijati ulje.
5. Tikvice najprije uvaljati u brašno, pa umočiti u jaja i na kraju u prezlu s parmezanom.
6. Pržiti na umjerenoj temperaturi s obje strane dok ne porumene.
7. U činijici pomiješati mileram i vlašac. Posoliti i pobiberiti po ukusu i dobro promiješati.
8. Tikvice vaditi na papirni ubrus da se ocijede od viška masnoće, pa nakon toga spajati po dva koluta pripremljenim filom.
9. Servirati na tanjir, po želji odozgo staviti malo ajvara i poslužiti uz pečeni pomfrit.

IZVOR: POŠALJI RECEPT