Prijedlog za ručak: Ražnjići sa gamborima i pestom

by | 3 Augusta, 2016
Foto: Mica kuvarica

Foto: Mica kuvarica

Sastojci:
– 500 g smrznutih gambora
– 1 limun
– 1 vezica svježih listova bosiljka
– 50 g narendanog parmezana
– 2 veća čena bijelog luka
– 1 dl maslinovog ulja
– so

Priprema:
1. Listove bosiljka oprati i odvojiti od stabljike.
1. U blenderu usitniti i sjediniti listove bosiljka s rendanim parmezanom, bijelim lukom i malo soli po ukusu.
2. Kratko izmiksati kako bi se dobila fina kremasta smjesa.
3. Doliti maslinovo ulje, pa još jednom kratko izmiksati da se sastojci sjedine.
4. Gambore odmrznuti, poprskati limunovim sokom i umiješati u pripremljeni pesto. Ostaviti na hladnom mjestu da se mariniraju oko jedan sat.
5. Nakon toga, gambore nanizati na drvene roštilj-štapiće i kratko ispržiti na malo ulja s obe strane da blago porumene.
6. Jelo poslužiti odmah nakon pečenja, dok je još toplo, uz kriške limuna.

Savet: Jelo je znatno ukusnije ukoliko se koriste svježi gambori.

IZVOR: MICA KUVARICA