
Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
– 1 kg bundeve, očišćene i isječene na kriške
– 400 g leblebija u konzervi, procijeđenih, propranih i osušenih
– 1 čen bijelog luka, isječen
– 1/2 kašičice tucane paprike
– 1 kašičica mljevenog kima
– malo peršuna, grubo nasječenog
– 3-4 kašike integralnih prezli
Za salatu:
– 2 mrkve, grubo narendane
– 1/2 manjeg crvenog luka, tanko nasječenog
– 100 g mrvljenog feta sira
– 4 integralna somuna ili tortilje
Priprema:
1. Kriške bundeve ispecite u poklopljenoj vatrostalnoj posudi na 200ºC oko 10 minuta (ili dok ne omekša). Leblebije, bijeli luk, tucanu papriku, kim i polovinu peršuna izblendirajte, tako da dobijete tečnu smjesu.
2. Ostavite bundevu da se malo prohladi i onda kašikom odvojte mesnati dio od kore i dodajte ga u smjesu od leblebija. Začinite i dodajte prezle. Sve dobro promiješajte i rukama oblikujte manje pljeksavice. Svaku stavite na tanjir i ostavite da se hlade 10 minuta.
3. Za salatu, pomiješajte preostali peršun, rendanu mrkvu, crveni luk i fetu.
4. Zagrijte roštilj (ili gril tiganj) i ispecite pljeskavice dok sa obe strane ne dobiju lijepu, zlatnu boju.
5. Pljeskavice servirajte sa salatom u somune ili tortilje.
Izvor: Life Content
Foto: Life Content