Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Bukovače preliti vrućom vodom i ostaviti da omekšaju, a zatim ih iscjediti i isjeći na trakice.
2. Crveni luk očistiti i isjeći na rebarca, bijeli luk naribati. Mladu tikvicu zajedno sa korom isjeći na polukolutove a crvenu papriku na kolutove.
3. Kriške kruha ispeći u tosteru i iskidati na manju parčad. Roštilj kobasice izrezati na manje komade.
4. U voku na malo ulja kratko propržiti roštilj kobasice da promjene boju. Zatim dodati bukovače, crvenu papriku, tikvice, crveni i bijeli luk. Poprskati jabučnim octom, pa sve zajedno kratko pržiti uz neprestano miješanje na visokoj temperaturi.
5. Pred kraj prženja dodati majčinu dušicu i začine po ukusu. U gotovo jelo dodati tostirani kruh te sve zajedno polako promiješati.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept