Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Oba pileća bijela mesa uzdužno presjeći napola tako da se dobiju ukupno 4 šnicle. Svaku šniclu poprečno zarezati i otvoriti kao knjigu, a potom je preko najlon kese istanjiti tučkom za meso. Istanjene šnicle začiniti po ukusu.
2. Trapist isjeći na 4 lista. Na polovinu svake šnicle staviti po list kačkavalja i preklopiti. Krajeve istanjiti tučkom za meso da bi se slijepili, a zatim ih pričvrstiti čačkalicama.
3. Posebno sjediniti jogurt, mljevenu papriku, kari, peršun, đumbir, pasirani bijeli luk, ulje i začine po ukusu.
4. Pripremljenom marinadom preliti punjenu piletinu i ostaviti je u frižideru da miruje 120 min.
5. Mariniranu piletinu peći na roštilju najprije s jedne, a potom i s druge strane dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept