Punjena pohovana piletina

by | 11 Aprila, 2013

Sastojci:

  • 2 pileća bijela mesa
  • 300 g špinata
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 4 lista kačkavalja
  • 2 jajeta
  • 150 g brašna
  • prezli po potrebi
  • mješavina začina
  • 1 kg krompira
  • ulje, so

Priprema:

1. Pileće bijelo meso odvojiti od kostiju tako da se dobiju 4 šnicle. Šnicle zarezati po sredini, otvoriti i istanjiti tučkom za meso.
2. Špinat očistiti i obariti u slanoj vodi, a zatim ga ocijediti od suvišne tečnosti i isjeckati.
3. Crni i bijeli luk što sitnije isjeckati i propržiti na malo ulja. Potom dodati špinat, začine po ukusu i promiješati.

Izvor: Dobra hrana