![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/mafini-hrana-jelo-Getty-600x470.jpg)
Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Za prilog:
Priprema:
1. Pelat paradajza isjeći na kocke, crni luk i papriku očistiti i sitno isjeckati. Pileći džigericu očistiti od žilica i sitno isjeckati.
2. Na malo ulja propržiti luk kako bi porumeneo, a potom dodati papriku, te i nju kratko propržiti.
3. Dodati pileću džigericu, pelat paradajza i začine po ukusu. Dinstati dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri. U toku dinstanja, po potrebi dodavati vodu.
4. Krmenadle zasjeći poprečno po sredini kako bi se napravio džep za punjenje. Napuniti ih pripremljenim filom i pričvrstiti čačkalicama.
5. Punjene krmenadle natrljati začinima i propržiti na vrelom ulju, kako bi porumenele sa svih strana. Potom zaliti junećom supom i dinstati na umjerenoj temperaturi dok krmenadle ne omekšaju, a tečnost napola ne uvri.
6. Gotove krmenadle izvaditi iz safta i ostaviti na toplom. U saft od pečenja dodati senf, vuster sos, gustin i začine po ukusu, te kratko prokuhati.
7. Gotovo jelo služiti uz pohovani karfiol.
Prilog:
1. Karfiol iskidati na cvjetove i obariti u slanoj vodi, a potom ga ocijediti i ostaviti da se ohladi.
2. Uvaljati ga u brašno, zatim u umućena jaja, te pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept