Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Pileće bijelo meso, crni i bijeli luk isjeći na krupnije kocke. Zatim pripremljene sastojke samljeti na mašini za mljevenje.
2. Sjediniti mješavinu piletine i luka sa mljevenom paprikom i začinima po ukusu. Postepeno dolijevati kiselu vodu i mijesiti dok se ne dobije kompaktna smjesa. Potom dodavati prezlu i miješati dok smjesa ne postane pogodna za oblikovanje. Pred kraj miješenja dodati prstohvat praška za pecivo.
3. Dobijenu masu za pljeskavice ostaviti u frižideru da odmori.
4. Mocarelu isjeći na kolutove.
5. Odležalu smjesu za pljeskavice podijeliti na gomilice. Od svake gomilice mesa nauljenim rukama istanjiti pljeskavicu. Na sredinu svake pljeskavice staviti kolut mocarele, a zatim preklopiti krajeve ka unutra da se spoje.
6. Na vrelo ulje spuštati punjene pljeskavice tako da spojeni krajevi budu okrenuti nadolje. Pljeskavice pržiti dok ne porumene.
7. Krompir očistiti i isjeći na štapiće te ga propržiti na vrelom ulju i poslužiti kao prilog uz pljeskavice.
Izvor: Dobra hrana