![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/mafini-hrana-jelo-Getty-600x470.jpg)
Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Svinjske filee zasjeći po sredini, otvoriti ih i istanjiti tučkom za meso.
Zatim svaki file presjeći napola kako bi se dobile ukupno četiri šnicle.
2. Mrkvu očistiti i obariti u slanoj vodi, špinat takođe kratko probariti i procijediti od suvišne tečnosti.
3. Pripremljene šnicle začiniti po ukusu pa na svaku staviti po malo špinata, bijeli luk i jednu mrkvu. Bočne stranice saviti ka unutra i urolovati.
4. Punjene šnicle propržiti na vrelom ulju sa svih strana, zaliti ih vinom i dinstati na umjerenoj temperaturi dok tečnost ne uvri. Potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. U masnoću od mesa dodati sjeckani crni luk i kratko propržiti.
6. Šampinjone isjeći na listove i dodati luku. Dinstati dok povrće ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
7. Pred kraj dinstanja dodati pavlaku i začine po ukusu pa promiješati.
8. Pržene šnicle poslužiti uz preliv od šampinjona.
SAVJET PLUS:
Za pripremu ovog jela odaberite mlade, tanke mrkve.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept