Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Za sos:
Priprema:
1. Mlade tikvice oprati, a potom ih cikcak pokretima poprečno presjeći dva puta napola, kako bi se od jedne dobile tri polovine za punjenje.
2. Dobijene polovine izdubiti kašičicom da bi se mogle puniti. ”Meso” tikvica sitno isjeckati i ostaviti sa strane.
3. Crni luk sitno isjeckati i propržiti na malo ulja da porumeni. Dodati mljeveno meso i dinstati uz povremeno dolijevanje vode.
4. Kada je meso napola gotovo, dodati pirinač, nasjeckane tikvice, mljevenu papriku, peršun, jaje i začine po ukusu i nastaviti s dinstanjem dok pirinač ne omekša.
5. Tikvice napuniti pripremljenim filom.
6. Pripremiti malo gušću instant čorbu od pečuraka, dodati neutralnu pavlaku i polako promiješati.
7. U vatrostalnu posudu sipati pripremljen umak od pečuraka, poslagati u njega punjene tikvice i prekriti folijom. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok tikvice ne omekšaju. Zatim otkriti foliju, posuti rendanim dimljenim sirom i vratiti da se zapeče.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept