Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Za umak:
Priprema:
1. Crni luk, crvenu i zelenu papriku isjeći na kockice, a tikvice izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati crvenu i zelenu papriku te i njih kratko propržiti. Na kraju dodati tikvice i dinstati ih dok suvišna tečnost ne uvri.
3. Dinstano povrće skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi. Potom u njega dodati jaje, parmezan, prezle i začine po ukusu te promiješati.
4. Batake odvojiti od karabataka. Pažljivo zadići kožuru sa bataka i karabataka te prostor između mesa i kožure napuniti pripremljenim filom od povrća.
5. Punjene batake začiniti po ukusu i premazati senfom.
6. Posebno pripremiti umak:sjediniti sok od paradajza, pileću supu, ulje, gustin i začine po ukusu.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati umak. Poslagati punjene batake i karabatake pa peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok meso ne omekša, a suvišna tečnost napola ne uvri.
Izvor: Dobra hrana