Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Pileće batake pažljivo odvojiti od kostiju da se dobiju veće šnicle. Prekriti ih najlon kesom i istanjiti tučkom za meso.
2. Posebno umutiti buđavi i krem sir. Gaudu i prašku šunku isjeći na listove.
3. Uzeti šniclu od bataka i premazati je kremom od sira. Zatim na polovinu šnicle nanijeti list gaude i praške šunke pa preklopiti drugom polovinom šnicle. Krajeve pričvrstiti čačkalicama. Na isti način preostalim materijalom napuniti i preostale batake.
4. Punjene batake pržiti poklopljene na umjerenoj temperaturi najprije s jedne, a potom i s druge strane dok ne porumene.
5. Karfiol i brokule iskidati na cvjetove i oprati. Potom kratko bariti u slanoj vodi dok ne omekša. Poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept