Punjeni kotleti sa sirom

by | 11 Juna, 2013

Sastojci:

  • 4 deblja svinjska kotleta (krmenadle)
  • 200 g mladog sira
  • 50 g švapskog sira
  • 2 čšenja bijelog luka
  • 1 kašičica sjeckanog peršuna
  • 1 kašičica sjeckanog vlašca
  • 6 dl juneće supe
  • 1 dl pavlake
  • 1 kašika brašna
  • 200 g šampinjona
  • 700 g krompira
  • 30 g putera
  • 1 dl mlijeka, ulje
  • mješavina začina, biber

Priprema:

1. Svinjske kotlete zasjeći po sredini kako bi se dobili otvori za punjenje.
2. Potom ih preko najlon kese istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
3. Posebno sjediniti izmrvljeni mladi i švapski sir, peršun, vlašac i začine po ukusu pa dobro izmiješati.
4. Pripremljenim filom od sira napuniti krmenadle i zatvoriti ih čačkalicama.
5. Punjene krmenadle propržiti na malo ulja sa obje strane, a zatim nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolijevanje juneće supe po potrebi.
6. Kada meso omekša, dodati umućenu pavlaku s brašnom, začine po ukusu i kuhati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
7. Krompir očistiti i isjeći na kockice, pa obariti u slanoj vodi. Potom ga ispasirati i sjediniti sa puterom, mlijekom i začinima po ukusu i dobro izmiješati.
8. Gotove kotlete poslužiti uz pire krompir.

Izvor: Dobra hrana