Punjeni zapečeni patlidžani

by | 16 Marta, 2015

Donosimo vam recept za fantastično glavno jeloPunjeni zapečeni patlidžani

shutterstock_46349662

Potrebno je:
– 2 patlidžana srednje veličine, 1 mala tikvica, 1 mala glavica crnog luka, 2 čena bijelog luka, 1 paradajz, 1/2 decilitra maslinovog ulja, 400 g mljevene junetine, 1/2 dl bijelog vina, 100 g parmezana, so, biber, lovor, celerov list i korica od pola limuna.

Priprema:
– Na zagrijanom ulju propržite sitno sjeckani luk, pa dodajte mljeveno meso, sitno sjeckanu tikvicu i izdubljeno meso patliždana, zatim bijeli luk, sitno sjeckani paradajz i bijelo vino. Dinstajte jelo 40 minuta, uz dolijevanje vode.
– Kada je gotovo, dodajte pola parmezana (50 g) i punite patlidžane. Poređajte ih na podmazan pleh (može i na papir za pečenje), pospite ostatkom parmezana i u zagrijanoj rerni pecite pola sata na 180 stepeni C.

Izvor: Life Content