![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/mafini-hrana-jelo-Getty-600x470.jpg)
Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Pile natrljati začinima (origanom, bosiljkom, ruzmarinom, mješavinom začina i biberom).
2. Bijelo meso poprečno zasjeći na svaki centimetar, te začiniti i proreze.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti majonez, senf, sok od limuna i dobro izmiješati.
4. Fil: pileću džigericu očistiti od žilica i isjeći na kocke, crni luk takođe isjeći na kocke, a šampinjone na listove. Pirinač obariti u slanoj vodi a zatim ga ocijediti od suvišne tečnosti. Na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati džigericu i šampinjone te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri. Potom dodati pirinač, jaje, začine po ukusu i promiješati.
Finalni postupak:
1. Začinjeno pile napuniti pripremljenim filom pa otvor zatvoriti čačkalicama, a batake svezati.
2. Tepsiju nauljiti te u nju prebaciti pile i preliti ga umakom od majoneza.
3. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 45 min. Zatim skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana