Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Praziluk i pileću džigericu isjeći na kockice, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja propržiti praziluk i šampinjone, a potom dodati pileću džigericu te i nju kratko propržiti.
3. Zatim dodati pirinač i malo propržiti, pa nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolijevanje vode po potrebi dok pirinač na omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Pile natrljati začinima po ukusu te napuniti pripremljenim nadjevom i otvor pričvrstiti čačkalicama.
5. Tepsiju nauljiti i u nju položiti punjeno pile. Preliti ga supom od povrća i pokriti folijom pa peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC 60 min. Potom skloniti foliju.
6. Sjediniti sok od narandže sa medom i pripremljenom smjesom preljevati pile tokom pečenja.
7. Prokelj obariti u slanoj vodi, ocijediti ga od suvišne tečnosti i kratko propržiti na margarinu.
Izvor: Dobra hrana