![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/mafini-hrana-jelo-Getty-600x470.jpg)
Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Za ragu:
Za kupus:
Način pripreme:
1. Isjecite teletinu na komade. Posolite i pobiberite. Uvaljajte u brašno. Isjecite luk na polumjesece.
2. Zagrijte ulje u dubokom tiganju. Propržite 5 minuta meso u njemu, dodajte i malo parče maslaca za bolji ukus. Dodajte luk, sitno isjeckani bijeli luk i zrna crvenog kedra. Zalijte s pola piva i pola sirćeta. Dodajte lovorov list. Sačekajte 1-2 minuta, pa ako ja neophodno dodajte vodu. Poklopite i ostavite ragu da se krčka tri sata (dok meso ne počne da se raspada).
3. Pripremanje kupusa počnite 30 minuta prije kraja pripremanja ragua. Isjecite kupus na tračice i propržite ga u tiganju s uljem. Dodajte oljuštenu jabuku, isjeckanu na tanke kriške, sitno isjeckan luk, sirće i šećer. Dodajte malo vode. Plodove crvenog kedra stavite u cediljku za čaj i potopite je u kupus. Poklopite kupus i ostavite da se krčka 30 minuta, uz povremeno miješanje. Kada kupus omekša, sklonite cediljku.
4. Napravite krompir-pire sa malo svježeg mlijeka i maslaca.
5. Servirajte ragu s mesom, krompir-pireom i dinstanim crvenim kupusom.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen