Rajska piletina

by | 14 Februara, 2014

rajska-piletina

Sastojci:

  • 200 g pilećeg bijelog mesa
  • 50 g mocarele
  • 20 g gaude
  • 1 dl kisele pavlake
  • 20 g šunke
  • 20 g gorgonzole
  • 1 dl neutralne pavlake
  • 1 jaje
  • 2 tikvice
  • 2 parčeta tost hljeba
  • 10 g paprike
  • 10 g šampinjona
  • 10 g plavog patlidžana
  • 10 g čeri paradajza
  • so, biber, ulje
  • bosiljak

Priprema:
1. Staviti pileći file u najlon kesu i istanjiti tučkom za meso.
2. Poslagati na njega šunku, kašiku kisele pavlake i mocarelu. Krajeve mesa presaviti prema sredini, a potom punjeno meso okrenuti tako da završeci budu prema dolje.
3. Punjeno meso ispeći na grilu.
4. Dok se meso peče, izgrilovati povrće i ispohovati tost hljeb, a potom između kriški stavite gauda sir.
5. Posebno sjediniti gorgonzolu i pavlaku za kuhanje, dodati začine i prokuhati.
6. Na širokom ravnom tanjiru servirati na slhedeći način, najprije pohovani tost, preko njega pileći file te gorgonzola sos. Zatim dodati grilovano povrće na tanjir.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept