Riblje ćufte na tajlandski način by 24Kitchen

by | 6 Januara, 2013

Za riblja ćufte:

  • 500 g fileta bijele ribe
  • 2 kašikice đumbira
  • 2 supene kašike slatkog od čilija
  • 1 šaka svježeg korijandera
  • 1 bjelanja

Za salatu:

  • 1,5 supena kašika šećera
  • 1 supena kašika limunovog soka
  • 1 krastavac
  • 1 šaka svježe nane
  • 1 čaka svježeg korijandera
  • 2 supene kašike ribljeg sosa

Način pripreme:

1. Stavite u blender file, narendani đumbir, slatko od čilija, listiće korijandera i bjelanjak. Dobro sameljite. Ostavite smjesu u frižideru da se stegne 10-15 minuta.
2. Malom čašom ili kašikom uzmite od mješavine i oblikujte jednake ćuftice. Nakon toga ih rukama zaoblite.
3. Zagrejte tiganj s uljem i ispržite ćufte s obe strane – ulje treba da ih pokrije do pola. Ispržene ćufte stavite na ubrus da se cede.
4. Za dresing pomiješajte u činiji šećer, riblji sos i sok od limuna. lsjecite krastavac širokom ljuštilicom i stavite ga u činiju neposredno prije konzumiranja salate. Dobro promiješajte.
5. Servirajte riblje ćuftice s prilogom od salate i lišćem svježe nane i korijandera.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen