Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Za marinadu:
Način pripreme:
1 Izdrobite u drvenoj ćasi unutrašnjost štapića vanile, isjeckani štapić, lovorov list, plodove crvvnog kedra i so sve dok ne puste sokove.
2. Stavite filete ribe u činiju, obilno ih pospite začinima i dobro ih utrljajte. Odozgo narendajte koru limuna. Ostavite ribu u frižideru 1 sat.
3. Prosušite ribu ubrusom. Isjecite je na jednake komade – ok 2-2,5 cm. Isjeckajte komade slanine (debljine 3 mm ili više) na komade po 2 cm. Širokom ljuštilicom isjecite tikvicu po dužini na tanke komade.
4. Odstranite listiće sa struka ruzmarina (možete ostaviti listiće na jednom kraju svakog struka). Nožem odstranite malo kore i naoštrite sa jedne strane.
5. Nanižite prvo na jednu stranu parče tikvice, nakon toga parče ribe, savijte komad tikvice i ponovo dodajte komad ribe. Opet savijte tikvicu, tako da njom uvijete ribu. Nakon toga stavite parče slanine i sve ponovite. Pažljivo gurajte komade na sam kraj. Na kraju ravnomjerno rasporedite nanizane sastojke tako da ne pritiskaju mnogo jedan na drugi.
6. Dobro zagrijte roštilj i postavite ražnjiće. Poređajte po pola limuna preko roštilja. Pecite ražnjiće oko 3 minuta sa svake strane.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen