Rižoto mediteran

by | 6 Marta, 2015

rizoto-mediteran

Donosimo vam recept za glavno jelo: Rižoto mediteran

Potrebno je:
– 250 g pirinča basmati, 40 g mrkve, 40 g kukuruza, 40 g graška, 70 g lignji, 70 g lososa, svježa rukola, mirođija, peršun, 5 čeri paradajza, parmezan, 20 g maslaca, 50 ml bijelog vina, 50 g narandže

Priprema:
– Kuhajte pirinač prema uputstvu, a mrkvu, grašak i kukuruz oko 25 minuta. Ispecite lignje i losos na malo maslinovog ulja, dodajte bijelo vino i sok od narandže, a zatim i pirinač, povrće, so, biber i maslac. Sve mijrešajte oko 5 minuta, pa ubacite parmezan, svježu rukolu i mirođiju. Na kraju, dodajte mediteran dresing koji se pravi tako što ćete izblendirati 100 ml maslinovog ulja, 2 češnja bijelog luka, svjež peršun, so, biber i mirođiju.

Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: Kuhinja zdrave hrane Garden food,