![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/mafini-hrana-jelo-Getty-600x470.jpg)
Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
400 g riže arborio
400 g očišćenog mesa bundeve
1 luk
1,5 l povrtnog bujona
150 ml bijelog vina
100 g sira parmezana
100 g maslaca
Priprema:
Pržiti na polovini maslaca sitno sjeckani luk nekoliko minuta. Dodati bundevu izrezanu na kockice, promiješati, smanjiti vatru i polako dinstati uz povremeno miješanje 10 min.
Dodati rižu, promiješati i pustiti da se upiju svi sokovi koje je bustila bundeva u kombinaciji sa lukom. Nakon tri do četiri minute zaliti vinom. Promiješati i pustiti da alkohol ispari.
Sada je vrijeme za dodavanje bujona. Tekućinu dodavati malo pomalo. Kada riža sve “popije” dodati ponovo i tako dok se sve ne potroši.
Nakon 20 minuta rižoto maknuti sa vatre. Umiješati sitno sjeckani ostatak maslaca i dobro promiješati. Ostaviti rižoto daodstoji poklopljen dok se svi sastojci ne prožmu.
Poslužiti rižoto od bundeve posipan naribanim parmezaom.
Izvor: recipeci.com