Rižoto s prazilukom i rukolom

by | 25 Novembra, 2013

rizoto1

Sastojci:

  • 200 g integralnog pirinča
  • 100 g rukole
  • 100 g suhog vrata
  • 40 g sušenog paradajza
  • 1 kašika putera
  • 2 jajeta, ulje
  • 1 praziluk
  • šafran, so

Priprema:
1. Integralni pirinač obariti u slanoj vodi sa malo šafrana, a zatim ga ocijediti od suvišne tečnosti.
2. Jaja takođe obariti pa ih oljuštiti i izrendati na krupno rende.
3. Suhi vrat, sušeni paradajz i praziluk isjeći na kockice.
4. Na malo ulja propržiti praziluk, a potom dodati suhi vrat, sušeni paradajz i rukolu te kratko prodinstati.
5. Zatim dodati integralni pirinač, rendana jaja i začine po ukusu. Na kraju dodati puter i polako promiješati varjačom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept