Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
300 g riže arborio
16 repova kozica
1,5 l povrtnog temeljca
2 dcl suhog bijelog vina
1,5 supena kašika maslaca
3 supene kašike maslinovog ulja
2 čena bijelog luka, sitno sjeckanog
2 supene kašike limunovog soka
1 supena kašika lišća peršuna, sitno sjeckanog
Priprema:
Repove kozica marinirajte u maslinovom ulju, soku limuna i bijelom luku.
U širokoj zdjeli zagrijte maslinovo ulje, dodajte rižu i miješajte dok riža ne postane staklasta. Zatim dodajte vino i miješajte dalje dok riža ne upije, a zatim je podlivajte temeljcem i povremeno miješajte.
Kozice kratko popržite.
Kad je riža al dente, sklonite je s vatre, umiješajte maslac i poklopite na nekoliko minuta. Dodajte pečene kozice i pospite peršunom.
Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana Foto: Guliver/Getty Images