Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Način pripreme:
1. Svinjske filee očistiti od žilica, isjeći na medaljone, istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Šampinjone isjeći na listove, a crni luk što sitnije isjeckati.
3. Na malo ulja propržiti crni luk pa dodati šampinjone i dinstati na umjerenoj temperature dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja začiniti po ukusu.
4. Dinstane šampinjone ostaviti da se ohlade, a zatim u njih dodati jaje i prezle te promiješati.
5. Na svaku šniclu staviti kašiku fila od pečuraka, a bočne stranice saviti ka unutra i urolovati.
6. Posebno umutiti sok od paradajza, bijelo vino, juneću supu, šećer i začine po ukusu.
7. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati rolnice sa završecima okrenutim nadolje. Preliti ih pripremljenom mješavinom od paradajza da ugreznu i poklopiti folijom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 35 min. Potom skloniti foliju i peći dok meso ne omekša.
Izvor: Dobra hrana